Veel private beleggers denken erover om in te stappen in het zorgvastgoed of hebben dit al gedaan. Door de vergrijzende bevolking neemt de vraag van dit vastgoed toe, maar de zorginstellingen worstelen met het financieringsvraagstuk. Dit biedt kansen voor beleggers, maar waar moet u op letten bij het beleggen in zorgvastgoed?

We hebben vier aandachtspunten voor u op een rij gezet: 

  1. Bij vastgoed, dus ook bij zorgvastgoed, gaat het in eerste instantie om de locatie. Kies voor een locatie met veel faciliteiten in de omgeving. Ook is het belangrijk dat de vraag naar zorgvastgoed voldoende is, zodat er daadwerkelijk huurders zijn als het project ontwikkeld en gerealiseerd is.
  2. Beleg in goed uitgeruste en moderne woningen. Dit zorgt voor een goede bezettingsgraad van het vastgoed en een mooi rendement voor u.
  3. Bekijk de huurprijs. Het is belangrijk dat de prijzen marktconform zijn en dus niet aanzienlijk hoger dan de prijzen in de omgeving voor een gelijkwaardige woonruimte.
  4. Kies voor een belegging waar de huurder een langjarig huurcontract wil aangaan. Dit verzekert uw belegging van opbrengst.

Als u deze vier punten in uw achterhoofd houdt bij het beleggen in zorgvastgoed zorgt u er voor dat u een goed rendement kan realiseren. U realiseert op deze manier zelfs niet alleen een goed rendement, maar u helpt ook een maatschappelijk probleem op te lossen. Het tekort aan passende woonruimte voor mensen die zorg behoeven stijgt de komende jaren flink en hier zullen we allemaal iets aan moeten doen.

Binnenkort opent FORM Capital voor beleggers de eerste inschrijving. Bent u geïnteresseerd in beleggen in een duurzaam en maatschappelijk verantwoord project met een stabiel rendement? Neemt u dan gerust contact met ons op.