Een klimaat-neutraal Nederland

De overheid heeft de doelstelling geformuleerd om in het jaar 2050 een klimaatneutraal Nederland te hebben, dus zal er ingezet moeten worden op duurzame energie. In het SER-Energieakkoord van 2013 is een basis gelegd voor een robuust en toekomstbestendig energie- en klimaatbeleid en middels het Klimaat Actieprogramma worden lokale overheden ondersteunt bij het opstellen en uitvoeren van het klimaatbeleid. Kortom, de energietransitie van Nederland is begonnen en er is een aanzienlijke taak weggelegd voor marktpartijen om hier invulling aan te geven. Als beleggingsinstelling is FORM Capital een samenwerking aangegaan met Enie.nl, met als doel het faciliteren van de energietransitie in Nederland. Samen met de leverancier van zonne-energie werkt FORM Capital aan zonneweides door heel Nederland.

Iedereen draagt een steentje bij

Met het beleggingsfonds wil FORM Capital zorgen dat iedereen kan profiteren van de voordelen van zonne-energie, ongeacht de omvang van de portemonnee. In Nederland kan niet iedereen profiteren van deze voordelen, omdat in sommige gevallen de initiële investering te hoog is en in andere gevallen omdat men geen ruimte heeft voor zonnepanelen. De oprichting van het beleggingsfonds zorgt dat duurzaamheid bereikbaar wordt voor iedereen. Lokale bewoners kunnen beleggen in zonneweides, rendement realiseren en meehelpen aan een de duurzaamheid van hun leefomgeving. Met andere woorden, iedereen kan profiteren van de voordelen van zonne-energie en tegelijkertijd meehelpen de doelstelling in 2050 te behalen. Op deze manier faciliteert FORM Capital de transitie naar duurzame energie in Nederland.

De slimste energie maak je zelf

Ruim tweehonderdduizend mensen zijn de afgelopen jaren zelf energie gaan produceren. Zij zijn geïnspireerd door stijgende energieprijzen, de behoefte naar onafhankelijkheid en een toenemend bewustzijn om bij te dragen aan een beter milieu. Zonne-energie is een prachtig middel om jezelf te onderscheiden van de traditionele wereld en te genieten van de ontelbare voordelen.

Enie.nl is een zonne-energieleverancier die deze transitie naar duurzame energie faciliteert. Met 40 werknemers en tal van franchisenemers door het hele land zorgt Enie.nl dat mensen zelf energie kunnen opwekken. Door gebruik te maken van panelen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen van leveranciers met een uitstekende reputatie en jarenlange ervaring in de markt biedt Enie.nl een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit en kan het een betrouwbare opbrengst garanderen voor het Nederlandse klimaat. Door dit strenge selectieproces kan Enie.nl zekerheid geven over het rendement van de zonnepanelen.